Премахване на целулит в Бургас

интересни и полезни факти |
Известно е, че целулитът се проявява като проблем при над 90% от дамите, както и при около 10% от господата – в по-голяма или в по-малка степен, на по-ранен или на по-късен етап от живота. Заболяване или козметичен дефект: мненията все още са много противоречиви Медиците определят целулита като заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносните системи на повърхността. Целулитът не може да се характеризира като тежък медицински проблем, но представлява сериозен естетичен проблем. Редица изследвания през последните години показват неблагоприятните последици върху психиката на представителките от женски пол. Данните отчитат значителна промяна в самочувствието на дамите, поява на негативни емоции като тревожност, агресивност, нарушение в паметта и др. Какво казва статистиката за проблемите със затлъстяването и целулита? По данни на Световната здравна организация, затлъстяването се явява петата по честота причина за смърт в световен мащаб. Смята се, че около 16% от населението на планетата е с наднормено тегло или със затлъстяване. Проучване по темата сочи, че в САЩ 30% от населението е с наднормено тегло, а 10%- със затлъстяване. В Европа през последните 20 години броят на хората с наднормено тегло е нараснал от 10% на 40%. Проблемът съществува и сред младото поколение. През 2010г. е отчетено, че едно от четири деца е засегнато от него. По мнение на специалисти при дванайсетгодишните деца рискът да се превърнат в затлъстели възрастни е 75%. Към момента всеки четвърти жител е с наднормено тегло или затлъстяване, и тенденцията към увеличаване броя на този контингент в различните възрастови групи нараства.В следващите редове ще разгледаме няколко интересни и полезни факта за целулита, които ще Ви помогнат да разберете проблема си по-добре, преди да пристъпите към неговото решаване.

Има различни видове целулит

Целулитът бива класифициран според множество критерии, засягащи неговата локализация, структура или консистенция. Според усещането при захващане на кожата, целулитът се дели на три вида – твърд, мек и оточен. Твърдият целулит е обемна неравност, която има вид и усещане на цялостно подкожно тяло. Той може да бъде болезнен при отлепване и е сравнително труден за премахване, дори с помощта на професионална терапия. Мекият целулит се свързва с лимфен застой, който прави кожата да изглежда подпухнала. Някои учени определят оточния целулит като вариация на мекия, защото и при двата е налице мека, студена и влажна кожа в областта на бедрата, ханша и корема. Мекият целулит подлежи на по-лесно третиране, но може да еволюира в твърд, ако грижите за премахването му са ненавременни и неправилни.

Целулитът няма връзка с наднорменото тегло

Повечето хора смятат, че целулитът засяга единствено хората, които с наднормено тегло, но това не е така. Често срещани причини за неговото появяване са намаленото количество колаген в кожата, неправилна диета, застоял начин на живот или циркулаторни нарушения. Ето защо, ниското тегло не гарантира защита срещу целулит – напротив, той се среща дори при професионални спортисти, и то в зоните на най-интензивно мускулно натоварване.

Целулитът може да се предизвика от дрехите

Една много изненадваща и неочаквана причина за поява на целулит – това е носенето на прекалено тесни дрехи. Те намаляват притока на кръв и достигането на кислород до клетките, създавайки иначе несъществуващи проблеми с циркулацията на кръвта и оросяването на тъканите. Ето защо, когато избирате дрехите си, трябва да се въздържате от ежедневно използване на стягащо бельо, твърде впити дънки, оформящи фитнес облекла и т.н.

Целулитът е свързан с генетични предразположения

Както вече споменахме, портокаловата кожа засяга над 90% от жените във всички възрасти, започвайки от пубертета. Появата и развитието на този проблем са пряко обвързани с начина на живот, като обаче надскачат личните избори на жената и се опират на нещо друго – генетичното предразположение. Наличието, вида и степента на целулита зависят от няколко генетично предпоставени процеса в тялото, сред които колко вероятно е тялото на жената да натрупва мазнини и какво ще бъде разположението на съединителната тъкан върху тези натрупвания.

Каква е процедурата по премахване на целулит?

Естетичен и лазерен център “Дерма” – Бургас разполага с всички предпоставки за успешна борба с целулита: квалифицирани медицински специалисти, апаратура от последно поколение и професионални нутриционисти, които могат да помогнат за поддържането на резултатите. Процедурата по премахване на целулит в Бургас преминава през следните задължителни фази:
 • Безплатна първа консултация, по време на която ще се запознаем със степента, историята и състоянието на целулита, както и с анамнезата на пациента.
 • Изготвяне на индивидуален план за антицелулитни процедури с график, честота и характер, съобразени изцяло със спецификите на състоянието.
 • Провеждане на планираните процедури с професионален уред VelaShape III – високоефективен, 100% безопасен и гарантиращ абсолютен комфорт по време на сесиите.
 • Съвети и подкрепа при подготовката, провеждането и поддържането на резултатите след процедурите по премахване на целулит в Бургас.
 • Възможност за паралелна работа с професионален нутриционист, който да препоръча начин на хранене и култура на двигателна активност, подкрепящи дългосрочното справяне с проблема.
Премахване на целулит Бургас – за видими резултати още след първата процедура. Минималното количество антицелулитни процедури е около три, а за постигане на по-видими и дълготрайни резултати, могат да се препоръчат около шест процедури, в зависимост от случая.

Премахване на целулит в Естетичен център Дерма – Бургас

Премахването на целулит в Естетичен център Дерма – Бургас е безопасно, безболезнено и със 100% гарантирани видими резултати. Основните предимства на процедурата могат да бъдат обобщени по следния начин:
 • Успешно третиране на целулит първа, втора и трета степен, локализиран във всички зони на тялото.
 • Изготвяне на индивидуална програма за процедурите, съобразена със степента на целулита и големината на засегнатите зони.
 • Успешно антицелулитно третиране върху всички типове кожа и през всички сезони на годината.
 • Видими резултати в обиколката на зоната и структурата на кожата още след първата процедура.
 • Работа със сертифицирани професионалисти, които ще Ви консултират и напътстват както за постигането, така и за запазването на резултата от процедурата.
 • Изцяло неинвазивна и безболезнена процедура, по време на която ще се чувствате приятно и комфортно.
Не на последно място, процесът по третиране на целулит в Естетичен център Дерма – Бургас е обезпечен с най-модерната и надеждна техника от ново поколение. Уредът VelaShape III е именно основата на нашия успех, затова – нека Ви разкажем малко повече за неговите уникални характеристики.

Уред за третиране на целулит VelaShape III – технология и сертификати

VelaShape III е най-известният и всепризнат уред за третиране на целулит в световен мащаб. Той функционира с помощта на патентована Elos технология, като извършва едновременно четири отделни функции:
 • Излъчване на биполярна радио честота (RF), която затопля повърхността на кожата в дълбочина до 1,5 см.
 • Излъчване на инфрачервена светлина -(IR), която нагрява тъканта в дълбочина до 3 мм и повишава ефективността на двуполюсната радио честота.
 • Образуване на мощен вакуум, който се ограничава в нагрятата повърхност и гарантира правилна доставка на енергия.
 • Използване на ролки за дълбок механичен масаж, които засилват ефекта на останалите компоненти.
С помощта на този уникален комплекс от подходи към проблема, уредът VelaShape III стартира естествените механизми на тялото за ускоряване на кръвообращението, подобряване на лимфния дренаж и прецизиране на клетъчния метаболизъм. В резултат на това, организмът увеличава собственото си производство на колаген и еластин, а видът на кожата търпи видимо подобрение буквално веднага след първата сесия от 30-40 минути. Освен, че е признат от експертите по целия свят, уредът за премахване на целулит VelaShape III е сертифициран от здравната агенция на САЩ като безопасен и ефективен за намаляване на целулита и редуциране на обиколката на бедрата. Повече информация може да намерите и в статията ни за целулита- враг на красивата кожа.

Предимства на антицелулитните процедури с VelaShape III

Като основно предимство на процедурата е логично да изтъкнем нейния резултат. Проучване сред пациенти сочи, че 97 % от тях са доволни от резултата от процедурата, а 100% са намалили обиколката на третираната зона с най-малко 1,5 см. И все пак – пътят към успеха е също толкова важен, колкото самия успех. Предимствата на VelaShape III по време на самата процедура можем да обобщим като:
 • Подобрена скорост. С помощта на мощната си технология и значително по-бързото загряване, VelaShape III може да редуцира обичайната продължителност на сесиите с над 75%.
 • Удобство и комфорт. По време на процедурата няма да усетите нищо друго, освен приятно затопляне и нежен, фокусиран масаж в проблемната зона.
 • Смарт сензори за супер ефективност. VelaShape III следи едновременно показателите на уреда и на пациента, за да поддържа оптимална температура и да гарантира фокусирана манипулация.
За постигане на оптимален резултат от процедурата по премахване на целулит Бургас, желателно е зоната да бъде предварително обезкосмена и ексфолирана, чиста и суха. Допълнителни насоки за стимулиране на резултатите ще получите от нашите експерти още по време на първата си безплатна консултация, която можете да планирате още днес. Защото красотата е здраве, а ние знаем как да я постигнем бързо, лесно, безопасно и дълготрайно!

Интересни
статии

Акне в Зряла Възраст: Как да Се Справим с Проблема

             Акне в зряла възраст Как да се справим с проблема  Акнето не е проблем, ограничен само за тийнейджърите. Зрелата възраст често може да бъде придружена от появата на акне, което изисква специализиран подход в грижата за кожата. Тази статия ще разгледа...

Лазерна епилация: зони на тялото

зони на тялото които подлежат на третиране с лазерна епилация |Един от основните въпроси, които вълнуват клиентите, решени да се подложат на процедури по лазерна епилация в Бургас е именно кои зони на тялото и кои видове косми могат да бъдат третирани успешно,...

7-те ключа към дълъг живот-Longevity

Хората са търсили тайната на вечната младост от векове. Докато еликсирът на живота може да е мит, има много неща, които можем да направим, за да увеличим шансовете си за по-дълъг и здравословен живот.

Акне? Как козметиката да е Ваш съюзник в борбата с акнето

Сблъсък с акне- как козметиката може да бъде Вашият съюзник в тази борба   Акнето може да бъде източник на стрес и неудобство, но с правилната грижа и козметика, вие имате средства да възвърнете ясната и здрава кожа. По-долу ще разгледаме каква роля играе...

Как се променя кожата в менопаузата?

Менопаузата е естествен процес, който се случва при жените на възраст около 50 години. По време на менопаузата нивата на естроген и прогестерон, които са женските полови хормони, започват да намаляват. Това може да доведе до редица промени в тялото, включително и в кожата.
Ето някои от най-често срещаните промени в кожата, които се наблюдават по време на менопаузата:

Интензивно третиране на акне

отново щастливи в кожата си! |Как да се справим с акнето? Акнето е изключително неприятно и упорито кожно състояние, което може да обхване различни части на тялото – лицето, шията, деколтето, гърба и т.н. В зависимост от степента и фазата на развитие, то може да...

Вторник-събота: 10:00- 19:00
Почивен ден: неделя и понеделник