Интензивно третиране на акне

отново щастливи в кожата си!

|

Как да се справим с акнето?

Акнето е изключително неприятно и упорито кожно състояние, което може да обхване различни части на тялото – лицето, шията, деколтето, гърба и т.н.

В зависимост от степента и фазата на развитие, то може да предизвика широк спектър от естетични и здравословни проблеми – от понижаване на самочувствието до болки, рани, белези и дългосрочни изменения в структурата на епидермиса.

Ето защо, към третирането на акнето трябва да се подходи възможно най-сериозно, най-бързо и най-професионално. Добрата новина? В естетичен център “Дерма” Бургас знаем точно как да се погрижим за кожата Ви!

Какво представлява Acnelan?

Acnelan е специализирана серия от професионални продукти за третиране на акне, разработена от Mesoestetic. Тя е резултат от продължителни клинични проучвания и има статут на медицинска козметика, която включва както лицензирани продукти за употреба на място в дерматологични клиники и центрове, така и продължаваща терапия за домашна употреба.

В естетичен цетър “Дерма”, терапията с продуктите на Acnelan се планира с внимание към индивидуалните нужди на пациента и се провежда от лицензирани медицински специалисти, запознати с протокола на марката. Какво точно можете да очаквате? Разказваме подробно в следващите редове.

Какво включват процедурите с Acnelan?

Процедурите по интензивно клинично лечение на акне с козметика за професионална употреба Acnelan преминават през три основни фази, а именно:

Първа фаза:

Почистване
Преди всичко, областите на лечение се третират с почистващ мус, който се втрива в кожата с леки масажни движения. По преценка на лекуващия специалист, след почистване на муса, върху най-чувствителните зони може да се приложи и допълнителен протектор от серията на Мезоестетик.

Втора фаза:

Интензивно третиране
Върху почистената кожа се нанася ултраконцентрирана гел маска с кератолитичен и антимикробен ефект. Тя ексфолиира, почиства мастните канали в дълбочина и улавя себорейните нишки. Продуктът има депигментиращи свойства и насърчава обновяването на клетките, като същевременно намалява текущите възпалителни процеси.

След като маската подейства за няколко минути и се отстрани, кожата се третира със специален спрей-разтвор, който неутрализира, успокоява и балансира кожата след интензивната процедура. След прилагане на спрея, кожата се подсушава.

Като последна стъпка от фазата на интензивно третиране, върху обработения участък се нанася защитен гел за успокояване и стягане на порите. Той е специално разработен така, че да подпомага и удължава действието на съставките, използвани по време на почистването.

Трета фаза:

Защита
Лечението завършва с нанасяне на професионална слънцезащита на Мезоестетик с фактор 50+. До 48 часа след процедурата, на пациентите се препоръчва да избягват незащитеното излагане на слънчева или изкуствена светлина, да не претоплят кожата, както и да не посещават басейни и сауни.

Поддържаща домашна грижа

Обикновено, специализираните лечебни сесии се провеждат между 3 и 6 пъти, на интервал между две и три седмици, по преценка на лекуващия дерматолог.

За да бъде резултатът от тях обаче още по-добър, пациентите могат да използват специална дермо-козметична продуктова линия за домашна употреба. Тя се прилага както между сесиите, така и след финала на последната процедура, в зависимост от състоянието на кожата и препоръките на медицинското лице, което провежда лечението.

Специалистите в “Дерма” са насреща, за да Ви предложат безплатна първа консултация и да бъдат до Вас през всяка стъпка от процеса: да отговорят на въпросите Ви, да изгладят Вашите несигурности и да Ви дадат възможно най-правилните съвети за борба с акнето.

Защото знаем, че от всички удоволствия на света, най-ненадминатото е да се чувстваш добре в собствената си кожа!

Интересни
статии

Омагьосаният кръг на временното обезкосмяване

Омагьосаният кръг на временното обезкосмяване Познатата до болка картинка от… Кремове за бръснене, кола маска, депилиращи кремове, които обещават гладка кожа без косми…  …без да уточняват колко дълго трае това.  Дали ще бъде… Два дни или седмица, след това...

Акне в Зряла Възраст: Как да Се Справим с Проблема

             Акне в зряла възраст Как да се справим с проблема  Акнето не е проблем, ограничен само за тийнейджърите. Зрелата възраст често може да бъде придружена от появата на акне, което изисква специализиран подход в грижата за кожата. Тази статия ще разгледа...

Ето 5 причини, поради които диодната лазерна епилация е най-добрият избор за вас

Бърза и безболезнена процедура: Процедурата е сравнително бърза, като например епилация на подмишниците отнема само 10-15 минути. Лазерът е снабден със система за охлаждане, която предпазва кожата и минимизира дискомфорта.Кога е подходяща неоперативна блефаропластика?

Балансиране на мазна кожа с дневна рутина

лесно, приятно и ефективно |     Ако търсите специализирани услуги за почистване на лице, или имате мазна кожа- естетичен център “Дерма” – Бургас е точната локация за целта.   Неслучайно Бургас е най-добрият град за живеене. Но и тук натовареният трафик и...

Премахване на целулит

Някои кожни несъвършенства са генетично обусловени, а други – системно провокирани от начина на живот, средата и динамичните процеси в тялото. Макар и зависещи от различни предпоставки, целулитът и преждевременното състаряване на кожата предизвикват едни и същи ефекти – понижено самочувствие и дискомфорт.

За щастие, съвременната естетична дерматология има потенциала да помогне както в превенцията, така и в успешното третиране на тези често срещани проблеми. А името на този потенциал е Велашейп 3.

3 процедури за сияйна кожа

Процедурата е моментално освежаване за Вашето лице. С мощната комбинация от хидратация и ексфолиация, тази терапия изглажда, овлажнява и омекотява кожата ви, като я подготвя за новия сезон. С помощта на коктейл от съставки, които подхранват в дълбочина, оставяйки ви със свеж и вид и сияйна кожа.
За кого е подходяща? За хора с пигментни петна, белези от акне, фини линии и неравен тен, мазна кожа и широки пори, суха кожа, зряла кожа.

Лазерна епилация: зони на тялото

зони на тялото които подлежат на третиране с лазерна епилация |Един от основните въпроси, които вълнуват клиентите, решени да се подложат на процедури по лазерна епилация в Бургас е именно кои зони на тялото и кои видове косми могат да бъдат третирани успешно,...

Вторник-събота: 10:00- 19:00
Почивен ден: неделя и понеделник