Микронидлинг

Микронидлинг - стимулиране на колагена

Mикронидлингa e процедура, нехирургичен метод, при който посредством специална система от фини иглички за микроперфорации, дълбоко в дермата се въвеждат ревитализиращи разтвори, обогатени на хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и активни молекулни пигменти.

За какво се прилага процедурата Микронидлинг

Микронидлинг - показания

Белези от акне, постоперативни и постравматини белези.
Третиране на тъмни петна по кожата.
За фини бръчки около очите, устните и стягане на отпуснатата кожа.
Третиране на стрии по тялото.

Процедурата има ревитализиращ ефект, води до стягане на кожата и заличаване на белезите поради естествената стимулация в синтеза на колаген, еластин и растежни пептиди. 

Микронидлинг процедурата се характеризира с:

Възможност за приложение при всички фототипове.
Минимална инвазивност.
Пациентите описват процедурата като бърза и безболезнена.
Дълготраен ефект.

Болезнена ли е процедурата?

Преди началото на процедурата специалистът, който ще я извърши, нанася специален крем на лицето, който играе ролята на обезболяващо. Той е антисептичен и предизвиква изтръпване в зоните, които са третирани с него.

Терапията продължава средно около 30-60 минути. След края на микронидлинга върху третираните зони се нанася успокояващ серум.

Процедурата е безболезнена, няма риск и има минимален възстановителен период. Извършва се с уред, подобен на писалка. Той прави множество микро убождания по повърхността на кожата , с което се образуват каналчета. В тези така наречени каналчета навлиза коктейлът, който е заложен в тази процедура като хиалуронова киселина, аминокиселини и витамини, съобразени с лечението, което прилагаме. Тези активни вещества подпомагат регенерацията на кожата.

Клиентът не усеща дискомфорт при Микронидлинга.

Предимства на микронидлинга

При  процедурата Микронидлинг се разграждат стари колагенови влакна и се изграждат нови. Те от своя страна избутвайки предишните към повърхността правят кожата видимо по-гладка. Желателно е преди започване на процедурата да се направи дълбоко почистване на кожата с Hydrafacial, или с пилинг.

  • Идеален метод за подмладяване
  • Без странични ефекти и усложнения
  • Гарантира бърз и дълготраен резултат
  • Съдържанието на колаген в кожата се увеличава многократно
  • Минимална инвазивност
  • Минимална болезненост
  • Приложение при всички фототипове кожа
  • Активността на терапевтичните средства във всички слоеве на кожата
Микронидлинг процедура

Противопоказания - кой трябва да избягва процедурата

Преди да се подложите на тази процедура за подмладяване е нужно да преминете през консултация, особено ако приемате лекарства. 

Микронидлингът не се препоръчва за бременни жени, хора с автоимунни заболявания, нарушения на кръвосъсирването, диабет, бактериални инфекции на кожата, кожни заболявания (псориазис, екзема, херпес), отворени рани или други проблеми с кожата. Хора, които скоро са претърпели хирургични интервенции на лицето или са били подложени на радиотерапия или химиотерапия.

Колко процедури са необходими?

Броят на терапиите зависи от ефекта, който искате да постигнете и от типа дерматологичен проблем, който искате да овладеете. Още след първата процедура има видимо подобрение, но оптимални резултати се постигат след курс от три до пет посещения при специалиста. 

Ние от Дерма Медикъл Аестетик правим протокол от 4 процедури през 1 седмица. 

Така производството на колаген се стимулира дългосрочно и дермата се обновява изцяло. След приключването на курса, можете веднъж годишно да провеждате по една поддържаща терапия. Така ще запазите отличните резултати дълго, а кожата ви ще продължи да бъде свежа и подмладена.

Нужен ли е възстановителен период?

За разлика от разкрасителните оперативни техники, тук няма сериозни негативни симптоми и странични ефекти след процедурата, но все пак трябва да сте подготвени, че през първите ден два след микронидлинга кожата ще бъде по-зачервена, с леко подуване и с повишена чувствителност. Ако тенът Ви е много светъл, не се притеснявайте, ако зачервяването продължи няколко дни.

Много е важна грижата за лицето ви след процедурата. Поддържайте лицето чисто и по възможност избягвайте грима. Овлажнявайте лицето с подходяща грижа. Специалистите от Дерма Медикъл Аестетик ще ви консултират за подходящата грижа след процедурата. 

Особено важно е при излизане на слънце да ползвате продукти с висок UV фактор, тъй като в противен случай има опасност да се сдобиете с пигментни петна.

Микронидлинг процедура

По-млада и красива кожа с помощта на Микронидлинг

След като отшумят неразположенията след процедурата, и кожата се успокои като се  върне към нормалния си вид, след около седмица след провеждането на микронидлинга ще забележите по-здравата си, по-еластична гладка кожа. Резултатите са особено удовлетворяващи и поради факта, че състоянието на епидермиса продължава да се подобрява. 

 

Ако обаче микронидлингът при вас е с цел заличаване на белези или по-дълбоки бръчки, ще трябва да бъдете търпеливи и да изчакате поне три процедури, докато забележите по-сериозна промяна.

Микронидлингът се извършва на лице, около очите и шията.  Успешно се повлияват и стари стрии-не изчезват, но се изглаждат. Може да се работи и само зоната около очите-за тъмни кръгове.

TOP