Интензивно третиране на акне

отново щастливи в кожата си!

|

Акнето е изключително неприятно и упорито кожно състояние, което може да обхване различни части на тялото – лицето, шията, деколтето, гърба и т.н.

В зависимост от степента и фазата на развитие, то може да предизвика широк спектър от естетични и здравословни проблеми – от понижаване на самочувствието до болки, рани, белези и дългосрочни изменения в структурата на епидермиса.

Ето защо, към третирането на акнето трябва да се подходи възможно най-сериозно, най-бързо и най-професионално. Добрата новина? В естетичен център “Дерма” Бургас знаем точно как да се погрижим за кожата Ви!

Какво представлява Acnelan?

Acnelan е специализирана серия от професионални продукти за третиране на акне, разработена от Mesoestetic. Тя е резултат от продължителни клинични проучвания и има статут на медицинска козметика, която включва както лицензирани продукти за употреба на място в дерматологични клиники и центрове, така и продължаваща терапия за домашна употреба.

В естетичен цетър “Дерма”, терапията с продуктите на Acnelan се планира с внимание към индивидуалните нужди на пациента и се провежда от лицензирани медицински специалисти, запознати с протокола на марката. Какво точно можете да очаквате? Разказваме подробно в следващите редове.

Какво включват процедурите с Acnelan?

Процедурите по интензивно клинично лечение на акне с козметика за професионална употреба Acnelan преминават през три основни фази, а именно:

Първа фаза:

Почистване
Преди всичко, областите на лечение се третират с почистващ мус, който се втрива в кожата с леки масажни движения. По преценка на лекуващия специалист, след почистване на муса, върху най-чувствителните зони може да се приложи и допълнителен протектор от серията на Мезоестетик.

Втора фаза:

Интензивно третиране
Върху почистената кожа се нанася ултраконцентрирана гел маска с кератолитичен и антимикробен ефект. Тя ексфолиира, почиства мастните канали в дълбочина и улавя себорейните нишки. Продуктът има депигментиращи свойства и насърчава обновяването на клетките, като същевременно намалява текущите възпалителни процеси.

След като маската подейства за няколко минути и се отстрани, кожата се третира със специален спрей-разтвор, който неутрализира, успокоява и балансира кожата след интензивната процедура. След прилагане на спрея, кожата се подсушава.

Като последна стъпка от фазата на интензивно третиране, върху обработения участък се нанася защитен гел за успокояване и стягане на порите. Той е специално разработен така, че да подпомага и удължава действието на съставките, използвани по време на почистването.

Трета фаза:

Защита
Лечението завършва с нанасяне на професионална слънцезащита на Мезоестетик с фактор 50+. До 48 часа след процедурата, на пациентите се препоръчва да избягват незащитеното излагане на слънчева или изкуствена светлина, да не претоплят кожата, както и да не посещават басейни и сауни.

Поддържаща домашна грижа

Обикновено, специализираните лечебни сесии се провеждат между 3 и 6 пъти, на интервал между две и три седмици, по преценка на лекуващия дерматолог.

За да бъде резултатът от тях обаче още по-добър, пациентите могат да използват специална дермо-козметична продуктова линия за домашна употреба. Тя се прилага както между сесиите, така и след финала на последната процедура, в зависимост от състоянието на кожата и препоръките на медицинското лице, което провежда лечението.

Специалистите в “Дерма” са насреща, за да Ви предложат безплатна първа консултация и да бъдат до Вас през всяка стъпка от процеса: да отговорят на въпросите Ви, да изгладят Вашите несигурности и да Ви дадат възможно най-правилните съвети за борба с акнето.

Защото знаем, че от всички удоволствия на света, най-ненадминатото е да се чувстваш добре в собствената си кожа!

Интересни
статии

Естетичната дерматология

здравето отвътре създава красотата отвън! |Екипът на естетичен център “Дерма” Бургас винаги е вярвал в смисъла на холистичния подход в своята работа: защото силното, здраво и обгрижено тяло неизменно блести с ослепителна красота! За да можем да предложим на...

Пилинг за лице

нежен към кожата, безкомпромисен към несъвършенствата |Лъчите на лятното слънце, засилената дехидратация и обичайното за сезона обилно изпотяване могат да оставят кожата Ви изтощена и силно замърсена. Ето защо, късната есен е чудесно време за дълбоко и ефективно...

Емоционалното хранене

как да се справим с постоянното усещане за глад |Колко често ти се случва, когато си сама вечер у дома изведнъж да почувстваш силно желание да опиташ от тортата в хладилника, или от сладкишите купени от магазина, с идеята че ще са за „ в краен случай”. Скоро след...

Лазерна епилация: зони на тялото

зони на тялото които подлежат на третиране с лазерна епилация |Един от основните въпроси, които вълнуват клиентите, решени да се подложат на процедури по лазерна епилация в Бургас е именно кои зони на тялото и кои видове косми могат да бъдат третирани успешно,...

Премахване на целулит

интересни и полезни факти |Известно е, че целулитът се проявява като проблем при над 90% от дамите, както и при около 10% от господата – в по-голяма или в по-малка степен, на по-ранен или на по-късен етап от живота. Заболяване или козметичен дефект: мненията все още...

Центрове за лазерна епилация в Бургас

здраве, самочувствие, промяна |Центрове за лазерна епилация Бургас Броят на активните центрове за лазерна епилация – Бургас расте стремглаво, и причините за това са няколко. Преди всичко, услугата набира все по-голяма популярност, поради отличните дългосрочни...

Модерни неинвазивни процедури за тяло

с които да възвърнете самочувствието си |Напредъкът на науката, иновативните модерни технологии и динамичното развитие на естетичната индустрия създават възможности, които само допреди няколко десетилетия звучаха по-скоро като смела научна фантастика. С днешна...

Индивидуален подход

В естетичен център “Дерма” Бургас Вие ще получите холистична грижа за здравето, красотата и самочувствието си.

Какво ще направим за Вас?

Z Ще Ви гарантираме безплатна първа консултация, по време на която ще дефинираме състоянието, нуждите и проблемите на кожата Ви и ще отговорим на всичките Ви въпроси.

Z Ще изготвим специален персонализиран план за професионални процедури, извършени на място в нашия естетичен център.

Z Ще Ви предложим продължаваща или допълваща домашна терапия с подходящи продукти от водещи световни производители.

Готови ли сте да се почувствате добре в кожата си?

Обадете ни се или заповядайте на място при нас!

Вторник - Събота: 10:00- 19:00
Неделя и понеделник- почивни дни