Интензивно третиране на акне

отново щастливи в кожата си!

|

Акнето е изключително неприятно и упорито кожно състояние, което може да обхване различни части на тялото – лицето, шията, деколтето, гърба и т.н.

В зависимост от степента и фазата на развитие, то може да предизвика широк спектър от естетични и здравословни проблеми – от понижаване на самочувствието до болки, рани, белези и дългосрочни изменения в структурата на епидермиса.

Ето защо, към третирането на акнето трябва да се подходи възможно най-сериозно, най-бързо и най-професионално. Добрата новина? В естетичен център “Дерма” Бургас знаем точно как да се погрижим за кожата Ви!

Какво представлява Acnelan?

Acnelan е специализирана серия от професионални продукти за третиране на акне, разработена от Mesoestetic. Тя е резултат от продължителни клинични проучвания и има статут на медицинска козметика, която включва както лицензирани продукти за употреба на място в дерматологични клиники и центрове, така и продължаваща терапия за домашна употреба.

В естетичен цетър “Дерма”, терапията с продуктите на Acnelan се планира с внимание към индивидуалните нужди на пациента и се провежда от лицензирани медицински специалисти, запознати с протокола на марката. Какво точно можете да очаквате? Разказваме подробно в следващите редове.

Какво включват процедурите с Acnelan?

Процедурите по интензивно клинично лечение на акне с козметика за професионална употреба Acnelan преминават през три основни фази, а именно:

Първа фаза:

Почистване
Преди всичко, областите на лечение се третират с почистващ мус, който се втрива в кожата с леки масажни движения. По преценка на лекуващия специалист, след почистване на муса, върху най-чувствителните зони може да се приложи и допълнителен протектор от серията на Мезоестетик.

Втора фаза:

Интензивно третиране
Върху почистената кожа се нанася ултраконцентрирана гел маска с кератолитичен и антимикробен ефект. Тя ексфолиира, почиства мастните канали в дълбочина и улавя себорейните нишки. Продуктът има депигментиращи свойства и насърчава обновяването на клетките, като същевременно намалява текущите възпалителни процеси.

След като маската подейства за няколко минути и се отстрани, кожата се третира със специален спрей-разтвор, който неутрализира, успокоява и балансира кожата след интензивната процедура. След прилагане на спрея, кожата се подсушава.

Като последна стъпка от фазата на интензивно третиране, върху обработения участък се нанася защитен гел за успокояване и стягане на порите. Той е специално разработен така, че да подпомага и удължава действието на съставките, използвани по време на почистването.

Трета фаза:

Защита
Лечението завършва с нанасяне на професионална слънцезащита на Мезоестетик с фактор 50+. До 48 часа след процедурата, на пациентите се препоръчва да избягват незащитеното излагане на слънчева или изкуствена светлина, да не претоплят кожата, както и да не посещават басейни и сауни.

Поддържаща домашна грижа

Обикновено, специализираните лечебни сесии се провеждат между 3 и 6 пъти, на интервал между две и три седмици, по преценка на лекуващия дерматолог.

За да бъде резултатът от тях обаче още по-добър, пациентите могат да използват специална дермо-козметична продуктова линия за домашна употреба. Тя се прилага както между сесиите, така и след финала на последната процедура, в зависимост от състоянието на кожата и препоръките на медицинското лице, което провежда лечението.

Специалистите в “Дерма” са насреща, за да Ви предложат безплатна първа консултация и да бъдат до Вас през всяка стъпка от процеса: да отговорят на въпросите Ви, да изгладят Вашите несигурности и да Ви дадат възможно най-правилните съвети за борба с акнето.

Защото знаем, че от всички удоволствия на света, най-ненадминатото е да се чувстваш добре в собствената си кожа!

Интересни
статии

Омагьосаният кръг на временното обезкосмяване

Омагьосаният кръг на временното обезкосмяване Познатата до болка картинка от… Кремове за бръснене, кола маска, депилиращи кремове, които обещават гладка кожа без косми…  …без да уточняват колко дълго трае това.  Дали ще бъде… Два дни или седмица, след това...

Премахване на целулит

интересни и полезни факти |Известно е, че целулитът се проявява като проблем при над 90% от дамите, както и при около 10% от господата – в по-голяма или в по-малка степен, на по-ранен или на по-късен етап от живота. Заболяване или козметичен дефект: мненията все още...

Естетичната дерматология

здравето отвътре създава красотата отвън! |Екипът на естетичен център “Дерма” Бургас винаги е вярвал в смисъла на холистичния подход в своята работа: защото силното, здраво и обгрижено тяло неизменно блести с ослепителна красота! За да можем да предложим на...

Модерни неинвазивни процедури за тяло

с които да възвърнете самочувствието си |Напредъкът на науката, иновативните модерни технологии и динамичното развитие на естетичната индустрия създават възможности, които само допреди няколко десетилетия звучаха по-скоро като смела научна фантастика. С днешна...

8 мита относно лазерната епилация

8 заблуждения относно лазерната епилация Лазерната епилация набра популярност през последните години, като предлага дългосрочно решение за нежеланото окосмяване.  Но въпреки широкото й прилагане, погрешните схващания относно процедурата са толкова упорити,...

Емоционалното хранене

как да се справим с постоянното усещане за глад |Колко често ти се случва, когато си сама вечер у дома изведнъж да почувстваш силно желание да опиташ от тортата в хладилника, или от сладкишите купени от магазина, с идеята че ще са за „ в краен случай”. Скоро след...

Подготовка за процедури за лицето

Подготовка за процедури за лицето Когато става въпрос за деликатното платно, което е кожата на лицето ни, подготовката е от първостепенно значение.  Независимо дали се подготвяме за нанасянена грим, слънцезащитен крем или по-модерни процедури, е от първостепенно...

Ежедневно: 10:00- 19:00
Без почивни дни