Честo задавани въпроси

свързани с услугите които предлагаме

Може ли да се получи изгаряне на кожата по време на лазерната епилация?
Когато работи добре обучен и с достатъчно стаж в тази област терапевт, не може да се изгори кожата. Терапевтите в Дерма център са с дългогодишен опит и са преминали успешно през много обучения. Апаратът, с който работим- Elysion Pro е новият стандарт в арената на лазерна епилация. Описва се като най-бързият и безболезнен диоден лазер. Elysion Pro премахва нежеланото окосмяване от всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип според скалата на Fitzpatrick) през цялата година. Това е диоден лазер, с който може да се прави епилация и през лятото.
Какво трябва да се прави преди и след лазерната епилация?
  • Първо трябва да премахвате космите с бръснене 30 дни преди процедурата. Това се налага, защото при лазерната епилация се обработва самия космен фоликул, който след отскубване липсва и се обезсмисля процедурата. Ден преди всяка процедура космите се обръсват гладко или подрязват с ножичка или тример. Космите не трябва да са дълги, за да не се разсейва лазерното лъчение, което трябва да проникне във фоликула. Това, че няма косъм на повърхността на кожата и не се вижда как изгаря не означава липса на ефект. Косменият фоликул съдържа достатъчно количество меланин, който да привлече лъчението.
  • Кожата трябва да е чиста от всякакъв вид гримове (пудра, фон дьо тен, руж и др.). Този вид козметика съдържа багрила, които привличат допълнително лъчението, при което има опасност от изгаряне. Апаратът, с който работим е пригоден за целогодишно третиране на кожата. С една дума, може да се излагате на слънце, разбира се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да сте защитени от слънчевите лъчи винаги, но най- вече непосредствено след манипулацията. За превенция препоръчваме да използвате висок слънцезащиен фаактор.
  • Препоръчва се две седмици преди процедурата да не се използват лосиони за изкуствен тен. Депигментиращи кремове могат да се нанасят върху силно пигментирана кожа до един месец преди процедурата. Поне три дни преди процедурата е противопоказано кожата да се излага на слънце, солариум (поне една седмица) или на UVA лъчи.
  • Не се излагайте на каквато и да е ексфолиация или пилинг поне една седмица преди процедурата.
  • Не посещавайте сауна или парни бани 48часа преди и след процедурата. След процедурата е забранено какъвто и да е метод за епилация . Позволено е само бръснене. Около две седмици след първата процедура всички косми в активен етап на растеж започват да падат. След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които са били във фаза на покой.
На какъв принцип се реализира лазерната епилация?
Лазерната епилация в Бургас, извършвана в естетичен център „Дерма“, извършена със съвременни уреди и технологии е отлично таргетирана, ефективна и безопасна процедура с дългосрочни ефекти. Лазерната епилация има множество предимства. Принципът е прост, но съвършен: работи се със светлина, генерирана от специални лазерни диоди. Светлинната енергия се преобразува в топлина и се абсорбира от пигмента във вътрешността на косъма, наречен “меланин”. По този начин се постига целево увреждане на космените фоликули – малките тръбички, от които растат космите. Резултатът от това локално увреждане е забавяне или пълно елиминиране на бъдещия растеж на космите.
За кои зони на тялото е подходяща процедурата?
Лазерната епилация е подходяща за всички типове кожа, всички зони на тялото, всички полове и всички възрасти. Процедурата може да се извърши върху една или повече окосмени части, включително: Цели ръце Подмишници Цели крака Интимна зона Гръб Лице И т.н. Единственото условие е лазерните лъчи да не се насочват директно върху или в непосредствена близост до бенки. За целта, извършващият процедурата, предварително очертава и покрива тези зони, като ги изключва от работното поле на лазера. При първото Ви посещение в нашият лазерен „Дерма“ център, Вие ще получите съвети и консултация. Те са относно персоналното програмиране на лазерните процедури, което да отговори максимално точно на персоналните Ви нужди и изисквания.
Каква е подготовката за лазерната епилация?
Подготовката за процедурата е изключително лесна и неизискваща. За целта, Вие трябва да се погрижите само за два детайла, а именно:
+ Не се излагайте на пряка слънчева светлина за период от няколко дни.
+ За допълнителна защита и по-добър ефект, задължително премахнете космите чрез бръснене вечерта преди лазерната епилация.
+ Епилация и кола маска не се препоръчват, тъй като при тях косъмът се премахва от корена, а ефективността на лазера намалява многократно. Ако имате въпроси или се чувствате несигурни – имаме добра новина! Всяка първа консултация в “Дерма” е безплатна, а по време на нея можете да ни попитате за всичко, което Ви вълнува!
Има ли възстановителен период след лазерната епилация?
Възстановителният период след лазерна епилация е буквално нулев. Вие ще бъдете свободни да се върнете към нормалните си ежедневни дейности си без никакви допълнителни задръжки или специални грижи. Единствено е необходимо да спазвате препоръка за неизлагане на пряка слънчева светлина в следващите няколко дни. Някои специалисти препоръчват в периода между процедурите окосмяването да бъде премахвано единствено чрез бръснене или крем депилатоар. За известно време се избягва отстраняване на косъма от корена.
След колко време се виждат първите резултати?
Част от окосмяването ще бъде елиминирано още по време на процедурата и в първите 24 часа след нея. В зависимост от зоната, вида и гъстотата на окосмяването, израстващите косъмчета се очаква да опадат напълно в период от две до четири седмици след процедурата. За постигане на 100% гладка кожа обикновено са необходими между 6 и 10 процедури, спрямо спецификите на индивидуалния случай.
Какво е усещането по време на процедурата по лазерна епилация?
Нашите клиенти описват усещането като леко “боцкане”, което обаче по никакъв начин не може да бъде квалифицирано като болезнено. Вследствие на изгарянето на косъма се очаква да се чуе леко “пукане” и да се усети лека миризма на изгорял косъм – фактори, които индикират, че процедурата протича както се очаква и ще даде желаните резултати.
Има ли противопоказания при лазерната епилация?
Съществуват периоди от живота и състояния, при които се препоръчва лазерната епилация да бъде или отложена във времето, или изцяло избягвана. Сред тях са например: Бременност и кърмене, Онкологични заболявания, Щитовидни дисфункции, Екзема и/или дерматит, Остри инфекции и др. Когато става въпрос за непълнолетни лица, към лазерна епилация се пристъпва единствено след подписано информирано съгласие от родител или настойник. В лазерен център “Дерма” Бургас работят 100% квалифицирани медицински специалисти. Те ще се погрижат изживяването Ви да бъде възможно най-безопасно и съобразено с всички детайли около здравословното Ви състояние. Ето защо, ние от Естетичен център “Дерма” предлагаме на своите клиенти възможно най-балансираното съотношение между това, което дават и това, което получават.
С какви технологии работят центровете за лазерна епилация?
Технологиите се развиват с шеметна скорост, а оборудването за лазерна епилация в никакъв случай не прави изключение. В Естетичен център “Дерма” Бургас, ние работим с последно поколение технологии, които са лицензирани, серфитицирани и използвани в най-големите центрове за лазерна епилация в Европа и отвъд океана. Уредът, с който извършваме процедурата е Elysion Pro. Неговите уникални характеристики включват широк спектър на функционалност, иновативна охлаждаща система, кратък подготвителен период, висока мощност и абсолютна липса на странични ефекти.
Безопасна ли е лазерната епилация?
С правилната подготовка, лазерната епилация е напълно безопасна както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Нашите клиенти могат да се насладят на гарантиран комфорт – без парене по кожата, без промяна на пигментацията и без риск от засягане на тъканта – нито по повърхността, нито в дълбочина.
Има ли възрастови ограничения за лазерната епилация?
Нашите процедури са подходящи за прилагане както върху тийнейджъри, така и върху възрастни – без горна граница на възрастта им. Технологиите ни са серфитицирано безвредни, което ги прави абсолютно подходящи за използване в юношеска възраст, когато обезкосмяването започва да се превръща в част от дневния ред.
Кое е най-подходящото време за лазерна епилация?
За разлика от по-старите технологии, професионалният уред Elysion Pro може да оперира еднакво успешно както през лятото, така и през всички останали сезони на годината. Единственото, което трябва да имате предвид, ако пристъпите към процедурите през летния сезон, е правилото за временно неизлагане на директна слънчева светлина, което е важно за добрия краен резултат от процедурите.
Кои зони на тялото могат да се третират с лазерна епилация?
Уредът Elysion Pro има капацитета да оперира върху всички зони на тялото, независимо от цвета, гъстотата и структурата на косъма. Това включва цели ръце, цели крака, подмишници, корем, гърди, интимна зона, гръб, лице, както и комбинации от тях.
Изисква ли се предварителна подготовка за лазерна епилация?
Предварителната подготовка е минимална и обикновено включва неизлагане на пряка слънчева светлина за известен период преди и след процедурата. Задължително премахване чрез бръснене на космите вечерта, преди епилацията. Това гарантира допълнителна защита на кожата и по-добър ефект на процедурата. По време на безплатната първа консултация в Естетичен център “Дерма”, Вие ще получите пълни инструкции и съвети за постигане на оптимален резултат, персонализирани за Вас от нашите специалисти.
Колко процедури са необходими за лазерна епилация?
Отговорът на този въпрос често е индивидуален и зависи от редица променливи, касаещи вида на кожата и типа на окосмяването. В общия случай са необходими между 4 и 6 процедури, за да се постигне оптимален резултат. Предвид разпределението на процедурите във времето, целия цикъл може да завърши за период от половин година до 9 месеца.
По какъв начин се хигиенизира центърът за лазерна епилация в гр. Бургас - Дерма?
Хигиената и безопасността са сред основните приоритети на нашия екип. Те се гарантират посредством щателна професионална хигиенизация след всеки клиент, използване на еднократни аксесоари. Спазваме всички предписания по време на засилено разпространение на заразни болести.
Каква е продължителността на процедурите за лазерна епилация?
Продължителността на всяка отделна процедура зависи от размера на зоната, която се третира. Третирането на определена зона може да отнеме от половин до един или два часа, като това време е значително по-кратко от стандартното, когато процедурата се извършва с високоефективния Elysion Pro.

След извършване на първоначалния курс процедури, ефектът е от една до пет години. Ако се правят поддържащи процедури, ефектът се удължава за неопределено време.

Как да изберем сред множеството центрове за лазерна епилация?
Перфектният център за лазерна епилация трябва да отговаря на няколко изисквания, а именно:
+ Сертифицирана техника от последно поколение;
+ Екип с релевантно медицинско образование и специализации;
+ Безупречна хигиена, грижа за здравето и комфорта на посетителите;
+ Безпроблемна комуникация и гъвкаво клиентско обслужване;
+ Индивидуално внимание към нуждите и спецификите на клиента.
Има ли противопоказания лазерната епилация?
Лазерната епилация не се препоръчва при:
+ Бременност и кърмене
+ Екземи
+ Дерматити
+ Хепатит
+ Диабет
+ Абсолютни противопоказания са остри инфекции, включително и херпес и СПИН.
+ Рак, проблеми с щитовидната жлеза, яйчниците и кисти.

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки ( бенките се очертават плътно с бял молив). Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка. Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

Отзиви

Анелия Димитрова:

„Страхотно преживяване. Най-добрият естетичен център в Бургас ! Препоръчвам го на всеки. Много мило отношение. „

Мариана Недялкова:

„Много добри професионалисти. Ползвам услугите им от доста време и досега всичко е било на ниво. Много добро отношение към клиента и приятна обстановка. Препоръчвам!“

Величка Недялкова:

„Екип от професионалисти със златни ръце! Много съм доволна от обслужването. Много успехи!“

Вторник-събота: 10:00- 19:00
Почивен ден: неделя и понеделник