Микронидлинг

гр. Бургас

Микронидлинг

Стимулиране на колагена

микронидлинг - снимка

Mикронидлингът e процедура,  при която посредством специална система от фини иглички за микроперфорации, дълбоко в дермата се въвеждат ревитализиращи разтвори, обогатени на хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и активни молекулни пигменти.

За какво се прилага
процедурата Микронидлинг

Z Белези от акне, постоперативни и постравматини белези
Z Третиране на тъмни петна по кожата
Z За фини бръчки около очите, устните и стягане на отпуснатата кожа
Z Третиране на стрии по тялото

Процедурата има ревитализиращ ефект, води до стягане на кожата и заличаване на белезите поради естествената стимулация в синтеза на колаген, еластин и растежни пептиди.

Микронидлинг процедурата се характеризира с:

Z Възможност за приложение при всички фототипове
Z Минимална инвазивност
Z Клиентите описват процедурата като бърза и безболезнена
Z Дълготраен ефект

Болезнена ли е процедурата микронидлинг?

Преди началото на процедурата специалистът, който ще я извърши, нанася специален крем на лицето, който играе ролята на обезболяващо. Той е антисептичен и предизвиква изтръпване в зоните, които са третирани с него.

Терапията продължава средно около 30-60 минути. След края на микронидлинга върху третираните зони се нанася успокояващ серум.

Процедурата е безболезнена с използването на обезболяващ крем, има минимален възстановителен период и няма риск  когато всичко е стерилно . Извършва се с уред, подобен на писалка. Той прави множество микро убождания по повърхността на кожата , с което се образуват каналчета. В тези така наречени каналчета навлиза коктейлът, който е заложен в тази процедура като хиалуронова киселина, аминокиселини и витамини, съобразени с лечението, което прилагаме. Тези активни вещества подпомагат регенерацията на кожата.

Клиентът не усеща дискомфорт при Микронидлинга.

Предимства
на Микронидлинга

При процедурата Микронидлинг се разграждат стари колагенови влакна и се изграждат нови. Те от своя страна избутвайки предишните към повърхността правят кожата видимо по-гладка. Желателно е преди започване на процедурата да се направи дълбоко почистване на кожата с Hydrafacial, или с пилинг.

Z Идеален метод за подмладяване
Z Без странични ефекти и усложнения
Z Гарантира бърз и дълготраен резултат
Z Съдържанието на колаген в кожата се увеличава многократно
Z Минимална инвазивност
Z Без болка
Z Приложение при всички фототипове кожа
Z Активността на терапевтичните средства във всички слоеве на кожата

Кой трябва да избягва
процедурата?

Преди да се подложите на тази процедура за подмладяване е нужно да преминете през консултация, особено ако приемате лекарства.

Микронидлингът не се препоръчва за бременни жени, хора с автоимунни заболявания, нарушения на кръвосъсирването, диабет, бактериални инфекции на кожата, кожни заболявания (псориазис, екзема, херпес), отворени рани или други проблеми с кожата. Хора, които скоро са претърпели хирургични интервенции на лицето или са били подложени на радиотерапия или химиотерапия.

Колко процедури
са необходими?

Броят на терапиите зависи от ефекта, който искате да постигнете и от типа дерматологичен проблем, който искате да овладеете. Още след първата процедура има видимо подобрение, но оптимални резултати се постигат след курс от четири до шест посещения при специалиста.

Ние от Дерма Аестетик правим протокол от 4 процедури през 1 седмица. Могат да се правят 2 курса годишно, на пролет и есен по 4-6 процедури.

Така производството на колаген се стимулира дългосрочно и дермата се обновява изцяло. След приключването на курса, можете веднъж годишно да провеждате по една поддържаща терапия. Така ще запазите отличните резултати дълго, а кожата ви ще продължи да бъде свежа и подмладена.

Нужен ли е възстановителен
период?

За разлика от разкрасителните оперативни техники, тук няма сериозни негативни симптоми и странични ефекти след процедурата, но все пак трябва да сте подготвени, че през първите ден два след микронидлинга кожата ще бъде по-зачервена, с леко подуване и с повишена чувствителност. Ако тенът Ви е много светъл, не се притеснявайте, ако зачервяването продължи няколко дни.

Много е важна грижата за лицето ви след процедурата. Поддържайте лицето чисто и не ползвайте грим 2-3 дни след процедурата. Овлажнявайте лицето с подходяща грижа. Специалистите от Дерма Аестетик ще ви консултират за подходящата грижа след процедурата.

Особено важно е при излизане на слънце да ползвате продукти с висок UV фактор, тъй като в противен случай има опасност да се сдобиете с пигментни петна.

По-млада и красива кожа с
помощта на микронидлинг

След като отшумят неразположенията след процедурата, и кожата се успокои като се върне към нормалния си вид, след около седмица след провеждането на микронидлинга ще забележите по-здравата си, по-еластична гладка кожа. Резултатите са особено удовлетворяващи и поради факта, че състоянието на епидермиса продължава да се подобрява.

Ако обаче микронидлингът при вас е с цел заличаване на белези или по-дълбоки бръчки, ще трябва да бъдете търпеливи и да изчакате поне три процедури, докато забележите по-сериозна промяна.

Микронидлингът се извършва на лице, около очите и шията. Успешно се повлияват и стари стрии-не изчезват, но се изглаждат. Може да се работи и само зоната около очите-за тъмни кръгове.

Цени

Процедура
микронидлинг

Лице
160 лв.
Лице и шия
220лв.
Корем
250 лв.
Седалище целулит
350 лв.

Запишете час за безплатна
първа консултация!

Екипът на Естетичен център “Дерма” Бургас ще се запознае с Вашия индивидуален случай и ще изготви персонализирана програма за постигане на възможно най-съвършени резултати.

По време на безплатната първа консултация ще вземем предвид вида и състоянието на кожата, възрастта, диетата и начина на живот, за да Ви предложим най-смисления цялостен подход, с който можем да се ангажираме заедно с помощта на Hydrafacial.

По време на консултацията ще отговорим изчерпателно на всичките Ви въпроси относно подготовката и протичането на процедурите с Hydrafacial, както и относно постигането и поддържането на желаните резултати.

Индивидуален подход

В естетичен център “Дерма” Бургас Вие ще получите холистична грижа за здравето, красотата и самочувствието си.

Какво ще направим за Вас?

Z Ще Ви гарантираме безплатна първа консултация, по време на която ще дефинираме състоянието, нуждите и проблемите на кожата Ви и ще отговорим на всичките Ви въпроси.

Z Ще изготвим специален персонализиран план за професионални процедури, извършени на място в нашия естетичен център.

Z Ще Ви предложим продължаваща или допълваща домашна терапия с подходящи продукти от водещи световни производители.

Готови ли сте да се почувствате добре в кожата си?

Обадете ни се или заповядайте на място при нас!

Вторник-събота: 10:00- 19:00
Почивен ден: неделя и понеделник